18-ročný Phil Foden zaujal šampiónov z Manchesteru City po výhre 2-0 vo Wembley proti Chelsea v zápase o pohár FA Community Shield. Aguero strelil oba góly, na ten prvý v 13. minúte mu šikovnou asistenciou prihral práve Foden.
"Bol pripravený minulú sezónu, teraz už je rok starší, je zrelší," povedal Guardiola. "V poslednej sezóne trénoval s nami a on bojoval dobre so všetkými našimi hráčmi." Kľúčoví hráči, ktorí ešte neboli prítomní v skupine, vrátane stredných hráčov Kevin de Bruyne a David Silva, využil Foden svoju príležitosť s istotou a kompromisom v teplých podmienkach.

liga

Potom, čo pomohol Aguerovi za jeho 200. gól za klub, Foden hral ďalší úžasný prihrávku pre argentínskeho brankára, ktorý po zaokrúhľovaní brankárky Chelsea Willy Caballero mohol nájsť bočnú sieť. "Je to tak dobré, že má ďalší hráč s jeho talentom, je to fanúšik mesta a Mancunian a je pre nás tak dobré," dodal Guardiola.
Anglický mládežnícky medzinárodný Foden, ktorý sa v máji zmenil na 18 rokov, vstúpil do klubu na deviatich úrovniach av poslednom dni minulého roka bol nahradený náhradníkom, aby získal piatu medailu.

Sergio je špeciálny chlapík
Nedeľa bola taktiež medzníkom pre Aguera, ktorý sa stal prvým hráčom, ktorý zaznamenal 200 gólov pre City. "Sergio je špeciálny chlapík," povedal Guardiola. "Teraz je jeho koleno dokonalé, prišiel do veľmi dobrého stavu, dobrej nálady a najdôležitejšie je, že dosahuje ciele a vytvára šance."
Guardiola bol potešený, že vidí, že jeho strana je tak dobre vyrovnaná s horúcim počasím.

stadion

Dodal: "Bolo to viac ako 30 stupňov – je to tak náročné, ale urobili sme to tak dobre. Som šťastný pre hráčov a je dobré začať s jedným titulom na našej strane.
"Musíme hrať s týmto postojom a tým, čo sme urobili. Na konci sezóny uvidíme, aká bola naša úroveň."
Mesto začne obhajovať svoj titul v Premier League s výletom do Arsenalu v nedeľu (16:00 BST).